CHIT DE PARCHET

Pret: 200 lei/ 5 Lt

Aplicare : cu spatula
Slefuire : dupa cca 1 ora
Consum : 10 mp/l
Ambalaj : 10 L si 5 L

Rasina pe bază de solvent pentru amestec cu praf de lemn din lianți tixotropici. Prin amestecarea cu pulbere de lemn se obtine o pasta care se intinde cu spatula pentru umplerea distantelor dintre lamelele de parchet. Ușor de utilizat, cu uscare rapidă, rasina Stucco RS / A asigură o umplere bună și poate fi lacuita cu toate finisajele.

GRUND IDROFONDO H2O

Pret 460 lei/ 10 Lt

Aplicare : cu rola sau pensula
Slefuire : dupa 1 ora
Consum : 10 – 12 mp/l
Ambalaj : 10 L si 5 L

Grund monocomponent pe baza de apa, cu uscare rapida, realizat din rasini speciale, indicat pentru lacuirea parchetului sau  lemnului, in general,  atunci cand se doreste obtinerea unui aspect cromatic natural.

Dupa ce ati pregatit adecvat parchetul, chituind eventualele fisuri si slefuind cu un abraziv de 120-150, aplicati cu rola sau o pensula un strat sau doua de IDROFONDO H2O. Dupa uscare, slefuiti cu plasa foarte fina (granulatie 180-220).
Slefuirea grundului, trebuie executata in mod uniform si nu in profunzime pentru a evita eventuala variatie cromatica, care se poate manifesta dupa lacuire. Completati apoi ciclul de lacuire cu unul sau doua straturi de lac, slefuind numai primul strat de lac. Diluarea grundului si curatarea uneltelor se face cu apa.

GRUND BICOMPONENT GRAN FONDO

Pret:650 lei/ 5+5 Lt

Raport amestec: 1 : 1
Aplicare : cu rola sau pensula
Uscare pentru atingere : 1 ora
Slefuire : dupa 2 – 3 ore
Consum : 10 – 12 mp/l  
Ambalaj : 10 + 10 L si 5 + 5 L

Grund poliuretanic bicomponent pe baza de solventi, caracterizat printr-o acoperire excelenta si uscare rapida pentru urmatoarea slefuire. Permite acoperirea si finisarea completa a suprafetelor in doar 2 straturi de aplicare(un strat de grund + un strat de lac).

Raschetati parchetul pana obtineti o suprafata neteda, fara ulei, grasimi, ceara sau eventual lac vechi. Chituiti eventualele fisuri, slefuiti, dupa care aspirati bine eventualele reziduri de praf. Aplicati apoi cu rola sau pensula un strat de grund poliuretanic, pregatit in prealabil prin amestecarea componentelor A si B in raport 1 : 1. Dupa uscare, procedati la slefuire si completati ciclul cu lacul ales,  care poate fi de tipul solvent sau pe baza de apa. Pentru eventuala diluare a grundului, utilizati diluant poliuretanic. Pentru curatare, puteti folosi diluant nitrocelulozic.

LAC POLIURETANIC UNIQUA SQ

Pret: 525 lei/ 5 Lt

Uscare aparenta :1 ora
Uscare profunda : 2 ore
Maturare : 5 – 7 zile
Aplicare : cu rola sau pensula
Consum : 10- 12  mp/l
Disponibil : lucios, semilucios, opac
Ambalaj : bidon 5 L

Este un lac poliuretanic pe baza de apa obtinut din rasini speciale care, in reactie cu oxigenul din aer, creeaza o pelicula poliuretanica foarte rezistenta la factorii abrazivi si la cei mai multi produsi chimici. In comparatie cu lacurile monocomponente traditionale pe baza de apa, UNIQUA SQ prezinta o rezistenta exceptionala la abraziune si murdarire, astfel incat se recomanda pentru spatiile cu trafic intens.

Dupa pregatirea adecvata a parchetului, chituind eventualele fisuri si slefuindu-l cu un abraziv de granulatie 120-150, curatati bine suprafata si aplicati cu rola sau cu o pensula doua sau trei straturi de UNIQUA SQ, in functie de tipul de lemn tratat.

Cicluri de lacuire :

  • Unul sau doua straturi de lac (sau grund) cu spatula la distanta de 20-30 minute unul de celalalt ; dupa o ora slefuiti usor, apoi aplicati unul sau doua straturi de lac cu rola la interval de 2-3 ore unul de celalalt, slefuind numai daca este necesar.
  • Un strat de lac (sau grund) cu rola, slefuind dupa 2-3 ore, apoi finisat cu inca unul sau doua straturi la interval de 2-3 ore unul de celalalt, slefuind numai daca este necesar.
  • Unul sau doua straturi de lac (sau grund) cu rola, al doilea dupa uscarea celui dintai. Dupa 12-16 ore slefuiti cu abraziv fin (granulatie 150-180) si aplicati stratul pentru finisare.

LAC AQUAMAX

Pret: 1130 lei/ 10+1 Kg

Raport amestec : 10 : 1
Pot-life : 4 – 6 ore
Luciu : 10 – 60 gloss
Uscare profunda : 4 – 6 ore
Maturare : 5 -7 zile
Consum : 10-12  mp/l
Ambalaj : bidon 10 + 1 kg sau 5 +0,5 kg
Disponibil : semi-lucios si opac.

Lac acrilo-poliuretanic bicomponent pe baza de apa pentru parchet, caracterizat printr-o excelenta rezistenta la abraziune si printr- un timp indelungat pentru utilizare(pot-life).

O problema comuna, a tuturor lacurilor pe baza de apa, o constituie ridicarea fibrei lemnului dupa aplicarea primului strat. Pentru eliminarea acestui fenomen, se poate aplica primul strat de lac cu o spatula ( chiar si pe cel de-al doilea ). Desi aplicarea nu e la fel de delicata si rapida ca si cea cu rola, veti obtine rezultate mult mai bune chiar si pe lemn dificil de prelucrat.

Cicluri de lacuire :

  1. Aplicati unul sau doua straturi  de lac cu o spatula la interval de 20-30 minute una de alta; dupa o ora slefuiti usor daca este necesar, apoi aplicati doua straturi de lac cu rola, la un interval de 2-3 ore unul de altul, slefuind numai daca este necesar.

  2. Aplicati un strat de lac cu rola, slefuiti dupa 2-3 ore si terminati cu inca unul sau doua straturi de lac la interval de 2-3 ore unul de altul, slefuind numai daca este necesar.

  3. Aplicati unul sau doua straturi de lac, cel de-al doilea numai dupa uscarea primului strat. Dupa 12-16 ore, slefuiti cu un abraziv fin, de granulatie 150-180, si aplicati ultimul strat de lac.

Pentru o amestecare corecta, va sfatuim sa varsati usor componenta B in componenta A si sa amestecati energic.

Se folosesc role speciale pentru lac pe baza de apa, din mohair cu fir scurt.  Puteti utiliza ca prim strat produsele IDROFONDO. Nu  amestecati acest lac cu alte tipuri deoarece lacurile pe baza de apa sunt incompatibile cu cele pe baza de solvent. In cazul in care doriti sa diluati lacul, folositi numai apa. Curatarea uneltelor se face cu apa, inainte de intarirea lacului

LAC POLIURETANIC BICOMPONENT

Pret: 750 lei/5+5 Lt

Raport amestec : 1 : 1 Uscarea aparenta : 50 min. Uscare profunda : 3 ore Uscare pentru reaplicare : dupa 18 – 24 ore
Aplicare : rola sau pensula Consum : 10-12 mp/l Ambalaj : bidon de 5 + 5 L sau 10 + 10 L
Disponibil : lucios, semilucios, opac

Lac poliuretanic bicomponent cu luciu uniform. Rezistent la intemperiile vremii, elastic, dur si usor de aplicat. Recomandat pentru lacuirea profesionala a parchetului din lemn masiv. Rezistent la abraziune si detergentii casnici.

Pregatiti adecvat suportul ; raschetati si chituiti; slefuiti si curatati atent suprafata ce trebuie tratata ; aplicati cu pensula sau trafalete un strat de grund monocomponent sau bicomponent ; slefuiti cu abraziv de granulatie fina si terminati cu unul  sau doua straturi de lac (eventual slefuiti intre cele doua straturi de lac). E important ca timpul scurs intre aplicarea primului strat si cel de al doilea sa nu fie mai mic de 18 ore ; un interval mai mic de asteptare ar putea cauza defecte de lacuire. E important sa agitati componenta A inainte de a o amesteca cu componenta B. Asteptati cateva minute (15 – 20 ) pentru ca intre cele doua componente sa se inceapa reactia, apoi aplicati lacul. Pentru diluare folositi diluanti poliuretanici. Pentru curatare utilizati diluant nitrocelulozic.

Lac poliuretanic monocomponent

Pret: 750 lei/10 Lt

Uscarea aparenta : 50 min. Uscare profunda : 3 ore Uscare pentru reaplicare : dupa 18 – 24 ore
Aplicare : rola sau pensula Consum : 10-12 mp/l Ambalaj : bidon de 5 L sau 10 L
Disponibil : lucios

Monolux este un lac poliuretanic lucios, cu o singură componentă, de înaltă rezistență pentru parchet si podele din lemn. Ușor de aplicat, cu rezistență excelentă la abraziune și anti-alunecare.
Rezistență excelentă la abraziune, uzură, urme de cauciuc, ușor de utilizat( nu lasa bule) nu creează suprapuneri.

ULEI BICOMPONENT OLIO 100%

Pret : 600 lei/ 2,5 + 0,5 Lt

Uleiul natural, Olio 100%, este soluția perfecta pentru finisarea parchetutlui, cu un randament ridicat și rezultind un aspect cald si foarte placut. Formată cu rășini naturale, ceruri tari de origine vegetală și uleiuri esențiale, fără apă și solvent, 100% ulei este compus exclusiv din reziduuri uscate. Este aplicat într-o mână, penetrează profund, impregnează lemn și protejeaza suprafetele, păstrând caracterul lor natural. Aditivat cu intaritorul, creste semnificativ rezistenta la trafic si rezistenta chimica la produse casnice.